Danske tester soloklasse

Elisabeth Andersen Opprettet: 30/04/2009

- Jeg håpet at der ville være en åpning for å teste løypa alene. Jeg er kjent med risikoen og vet at jeg gjør dette på eget ansvar, men jeg mener jeg skal være i stand til å komme gjennom traseen. Endelig er der dukket opp et sykkelritt der man som deltager ikke kun skal tenke på å kjøre sterkt, men også på  å faktisk gjennomføre distansen i et landskap, som overgår nesten alt annet, sier Esben H. Kronborg.

Han har kjørt i Elite A i Danmark i flere år og har en del 24-timers ritt på merittlisten. Han har syklet Trans Alp, Salzkammergut og mange andre liknende ritt på forskjellige lag, men mener at offroadfinnmark høres ut som den ultimate utfordring. 31 åringen har også en spesiell interesse for fjellturer, og underviser profesjonelt i friluftsliv, teambuilding og utendørsaktiviteter.

Sier ja med forbehold

- Vi har ansett det som for risikabelt å slippe ryttere ut alene på Finnmarksvidda ettersom det er svært ufremkommelig på mange plasser. Vi setter sikkerheten høyest og har til nå sagt at der må være lag på minimum 2 ryttere i tilfelle uhell. Etter en nøye vurdering har vi vurdert det slik at vi kan åpne for å teste en soloklasse i år der syklistene kjører på eget ansvar. Kostnaden og supporten for enkeltsyklistene vil være den samme som for de som sykler på lag, men vår terskel for å akseptere deltakelse i en soloklasse vil være høyere i for lagkonkurransen, forklarer daglig leder i offroadfinnmark, Jørund Greibrok.

Han påpeker at Kronborgs ønske om å sykle alene er nøye diskutert av trasésjefen, idrettsfaglig ansvarlig, rittsjefen og styreleder, og at samtlige er innstilt på å teste ut konseptet til sommeren. Skulle dette vise seg å lykkes er det muligheter for en soloklasse i fremtidige ritt, men det vil kreve personell langs hele løypa, og vil følgelig kreve mer ressurser enn det man har i dag.

Ser frem til å måle krefter med Finnmarksnaturen

Danske Esben H. Kronborg er selv formann for klubben Cycling Nord og har selv erfaring fra å arrangere blant annet landeveisritt. Han har kjørt i Elite A i 5 år der hans beste plassering en andreplass. Han har en 12. plass fra DM 2009, en 27. plass fra "Trans Alp "2006 og vant duoklassen i "Nordic 24" i 2005 samt "Giant 24 hour" i 2007. Han har også flere topp-3 resultater i danske opplevelsesritt.

Han ser frem til å teste seg ut under offroadfinnmark, og har følgende hilsen til arrangørene:

- Jeg gleder meg meget til å prøve krefter med Finnmarken på mountain bike. Tusen takk for deres flotte innstilling til oss utøvere med trang til det ekstreme!