Kristoffersen og Beldo tråkker seg innpå laget i tet

Hege E. Johansen Opprettet: 21/07/2009 17.15

Halvor Aschjem og Gunnar Aschjem på lag 9 PF-KTM.no/Svarstad IL har syklet knallhardt og leder fortsatt. Men vi skal overhodet ikke kimse av gutta som kommer etter. Geir Kristoffersen og Sigurd Beldo sykler som olja lyn og haler innpå supergutta i tet. For øyeblikket er det Altateamet som sykler raskest av alle.

Kristoffersen og Beldo (lag 2) ligger nå på 2. plass i sin klasse og sykler som nummer tre i rekka, ifølge kartet som viser lagenes GPS-posisjon. Som nummer to finner vi fortsatt solorytter Esben Kronborg som sykler som eneste i sin klasse.

– Karene er knallsterke. Det eneste de ville var å sykle videre herfra. Geir Kristoffersen var i ekstase over alle tilbakemeldingene. Han kalte dette helt rått, og sa faktisk at han gjerne kunne tatt en runde til! Både han og Beldo var veldig fokusert. De ankom sjekkpunktet klokken 16.40 og forlot Valjok kun ti minutter senere. De var i toppform, og prioriterte å få i seg god mat før de syklet ut herfra, melder rittleder Carsten Rolland fra sjekkpunkt Valjok.

Lag nummer 2 sykler ifølge rittleder raskere enn de foran, og kan ha lagt opp til en taktikk der man gikk ut relativt rolig for å spare kruttet fram mot slutten av løpet.

– Fra Kautokeino og hit har de syklet raskere enn Halvor og Gunnar på PF-KTM.no / Svarstad IL.  På den siste etappen har de faktisk syklet 40 minutter raskere.  I Karasjok tok lag 9 ut fire timer hvile, mens Geir og Sigurd hvilte i to og en halv time. Lag 9 tok ut 43 minutters pause her i Valjok, mens lag 2 Kristoffersen og Beldo som sagt syklet ut etter bare ti minutter, forteller en engasjert Rolland, og siterer husbonden på et av sjekkpunktene;

– Dette er sykkelrittet som skiller klinten fra hveten!

Også lag nummer 8, bestående av Alf Christian Losvar, Kaj Helge Helgesen og Daniel Strand, er i storform. Kaj Helge Helgesen slet tidligere i rittet med et kne, men ifølge han oppfører kneet seg nå som det skal.

– Det går helt fint. Vi er i livet, ler en høyst levende Helgesen på tråden fra Valjok.

Han kan fortelle at de følte slitet på kroppen som verst i Masi, men at de nå har fått hvile og er kvikke og raske.

– Vi har fått sovet godt på Molisjok og blir antageligvis å hvile på neste stopp. Utover det skal vi bare sykle. Sykle vårt løp, avrunder Helgesen, på vegne av teamet som kom inn til Valjok klokken 17.27.

Mens vi snakker med Carsten Rolland ruller også lag nummer 5 (Glød) inn på tunet. Det gjorde de nøyaktig klokken 17.42. Også de sykler kanonbra og er i storform.

 

Foto av Geir Kristoffersen: Origo (v/Hege E. Johansen)