Selv den beste trenger hvile

Elisabeth Andersen Opprettet: 28/07/2008
assets/Nyheter/Nyheter-2008/_resampled/SetWidth300-Svennis.jpg

Sliten og trøtt men i god form har lederlaget nå valgt å få seg noen timer søvn. De planlegger å sove hele natten i Maze og starte videre i morgen tidlig, men klokken 24:00 var de fremdeles våken og i full planlegging av morgendagen.

 Sven Tore og Daniel har lagt opp til en hard start med lite søvn. I følge sjekkpunktansvarlig, Stig Misund, mener de selv at det foreløpig har vært en god strategi for dem, men påpeker at man først i ettertid vil se om dette var et riktig valg. Ettersom det er første gang de sykler dette rittet er det vanskelig å vite hvordan posjonere kreftene.

 - Generelt har det gått greit å finne fram i terrenget så langt. Der har vært litt uoverenstemmelse med gps-kartet og veier i terrenget som er mulig å sykle på, men laget har fulgt endel spor etter 4-hjulinger nær løypa merket på kartet, forteller Misund som fikk slått av en prat med med de to tøffingene før de tok kvelden.

 Misund opplyser også at de ikke har hatt problemer med utstyret, men at myggplagen mellom Reisavann og Kautokeino var ubehagelig. Der var det tung trasé og det gikk litt sakte. Dermed fikk mygga mulighet til å forsyne seg. Temperaturen synes de har vært stort sett bra underveis, men de hadde det kaldt ved Bingis på vei til Maze.

 - Ettersom de syklet inn i tåke og lett regn ble det nok litt kaldt på hendene, sier Misund som unner gutta en god natts søvn før de starter på igjen.

 Sven Tore og Daniel har ikke sovet siden lørdags morgen, og fikk kun få timer på øyet etter prologen fredag kveld.