Solorytter Esben H. Kronborg er i mål

Marit Vorren og Hege E. Johansen Opprettet: 22/07/2009 21:35

Danske Esben H. Kronborg fikk teste offroadfinnmark som solorytter, og har gjennomført med stil. Kronborg fra Danmark kom i mål klokken 21.45, cirka én time etter vinnerlaget, team 9 PF-KTM.no/Svarstad IL.
– Det har vært stunder der jeg har vært helt vilt trett. Dette er helt sikkert det mest ekstreme rittet jeg har syklet. Følelsen av å være helt alene der ute – enkelte steder med leire opp til lårene – og vite at det er 60 kilometer til nærmeste menneske, er helt ekstrem. Hele verden føles virkelig håpløs når du er så alene, beskriver en sliten men fornøyd Kronborg, som altså testet rittet som solorytter.

Om han kommer til å delta i konkurransen neste år er for tidlig å si for den utholdende dansken som har syklet svært bra gjennom hele offroadfinnmark 2009.
– Det kan jeg ikke svare på nå. Jeg skal i alle fall ikke trene i morgen, smiler Kronborg, som takker venner og familie hjemme i Danmark for all støtte og oppmuntring som han har fått underveis.

(Dersom han kommer tilbake neste år kan vi i offroadfinnmark love han hjemmebakt lefse på målstreken. Det har nemlig Esben drømt om uttalige ganger i løpet av de uendelige milene alene i ødemarka).